Wat is rosacea?

Bent u op zoek naar een rosacea behandeling? Dan is het eerst goed om te weten wat het precies is. Rosacea is een chronische huidaandoening dat ervoor zorgt dat de huid er rood uitziet. De roodheid bestaat uit rode vaatjes, flushing en pustels. Hoe rosacea precies ontstaat is nog niet bekend. Uitlokkingsfactoren verergeren rosacea. Deze uitlokkingsfactoren van rosacea zijn bepaald medicijngebruik, stress, pittig eten, alcohol en zonlicht. Door rosacea kan de huid gevoelig aanvoelen en snel reageren op producten. Gelukkig kunt u bij ons terecht voor een professionele rosacea behandeling   rosacea behandeling

Hoe wordt een rosacea behandeling gedaan?

Een rosacea behandeling wordt als volgt ingevuld. Tijdens een consult beoordeelt de huidtherapeut de gradatie van de rosacea. Bij een milde vorm van rosacea geeft onze huidtherapeut een uitgebreid advies over hoe u de huid het beste thuis kunt behandelen met de producten van Obagi Medical. Suzan Obagi heeft een lijn ontwikkeld speciaal voor de zeer gevoelige huid. De producten van Obagi zijn wetenschappelijk onderbouwd. Daarbij kan de huidtherapeut ook de weerstand van de huid verbeteren door middel van medische peelings en de roodheid tegen gaan door middel van IPL/laserbehandelingen. De Lumenis M22 IPL systeem geeft zeer krachtige lichtpulsen die het bloed doet samenklonteren in het vat, waardoor de roodheid wordt tegen gegaan. 

Hoe ziet een rosacea behandeling er uit?

Na het consult kan de rosacea behandeling starten. De huidtherapeut reinigt eerst de huid en brengt een gel op. Door middel van lichtpulsen absorberen de vaatjes de energie en deze zetten de vaatjes om in warmte. Hierdoor stolt het bloed in het vat. Door dit stollingsproces stroomt er geen bloed meer door het vat en de huid stoot het vat af. De lichtflitsen voelen als een elastiekje tegen de huid aan. De huidtherapeut geeft na de behandeling thuisadviezen mee. Na drie weken is het resultaat van de uitgevoerde behandeling zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om het gewenste resultaat te behalen zullen er gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig zijn. Hierbij wordt een onderhoudsbehandeling van 1 keer in de 3 maanden aanbevolen.

Wie voert de rosacea behandeling uit?

De rosacea behandeling wordt uitgevoerd door onze huidtherapeut. De huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Daarbij staat de huidtherapeut ook ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB- code. Heb je interesse? De huidtherapeut staat voor je klaar! Plan hier een geheel vrijblijvend consult in. Gratis consult