Behoefte aan een acne behandeling?

Heeft u behoefte aan een acne behandeling? In de puberteit ontwikkelt zich bij veel tieners acne. De huid vertoont puistjes, oneffenheden en mee-eters. Ook op latere leeftijd kan je nog acne ontwikkelen. Dit kan erg storend zijn. Grote ontstekingen en door het verkeerd behandelen van acne, kan dit littekens veroorzaken. Dit kan zodanig storend zijn, dat men zich schaamt voor zijn of haar huid.

Wat is acne en is er een acne behandeling mogelijk?

Een acne behandeling is zeker mogelijk, het is echter belangrijk om te vertellen wat het precies is. Acne wordt door verschillende aspecten veroorzaakt. Tijdens de puberteit neemt de talgproductie van de huid toe. Talg zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt en soepel blijft. Een verhoogde talgproductie herken je aan een glimmende huid. In de talgklieren leeft de bacterie propionibacterium acnes. Normaal merk je hier verder niets van, maar tijdens de puberteit neemt deze bacterie toe waardoor de talgklieren verstoppen. Hierdoor vinden er ontstekingsreacties plaats waardoor er puistjes, mee-eters en een pijnlijke rode huid kunnen ontstaan.

Hoe ziet een acne behandeling eruit?

Elke huid is anders en dat geldt ook voor de acne huid. Tijdens de eerste afspraak zal de huidtherapeut de huid inspecteren om vervolgens een persoonlijk behandelplan op te stellen. Dit behandelplan bestaat uit huidtherapeutische behandelingen in combinatie met een chemische peeling of een IPL behandeling. Naast dit behandelplan ontvangt de klant een gedegen productadvies om de huid thuis om een juiste wijze te verzorgen.

Een acne behandeling in combinatie met een chemische peeling.

Een acne behandeling in combinatie met een chemische peeling ziet er als volgt uit. Eerst vindt er een intensieve reiniging van de huid plaats. De aanwezige ontstekingen in de huid worden verwijderd. Het verwijderen van deze ontstekingen doen we op een milde wijze, zodat de kans op littekens nihil is. Hierna brengt de huidtherapeut de chemische peeling op de huid aan. Deze peeling bestaat uit een bepaald percentage salicylzuur. Dit is een exfoliant dat een talgoplossende werking heeft en de verhoorning van de huid tegengaat. Natuurlijk houdt de huidtherapeut rekening met het huidtype, huidstructuur en acne vorm tijdens het inzetten van deze behandeling. Klik hier voor meer informatie.

Een acne behandeling in combinatie met een laserbehandeling.

Een acne behandeling in combinatie met een laserbehandeling ziet er als volgt uit. Eerst wordt de huid op een milde wijze gereinigd om vervolgens met de IPL behandeling te starten. Deze IPL behandeling kan als boost worden ingezet om de actieve acne te verminderen. De IPL geeft pulsen af die de bacterie die de acne veroorzaakt bestrijdt. Dit is een vernieuwde niet invasieve manier zonder down time om van de actieve acne af te komen.

Om acne onder controle te krijgen is de combinatie van huidtherapeutische behandelingen in de kliniek en thuisproducten essentieel. Zo kunnen jij en de huidtherapeut samen werken aan een mooie en gezonde huid!

Wie voert de behandeling uit?

Een acne behandeling wordt uitgevoerd door onze huidtherapeut. Onze huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat de huidtherapeut ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Vergoeding zorgverzekering

Huid- en Laserkliniek DermaLounge is erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland. Wij werken met dermatologische producten en medische apparatuur. De acnebehandeling wordt in de meeste gevallen vergoed. Check uw polis bij uw zorgverzekering over de hoogte van de vergoeding.

Wilt u meer informatie? Klik dan op onderstaande knop!