Wat is een vetbult?

Vetbult verwijderen? We zullen u eerst vertellen wat het precies is. Een vetbult is een vetophoping in de huid die vaak gelig tot bruin gekleurd is. Vetbulten komen voornamelijk symmetrisch voor op de oogleden. De vetophopingen zijn goedaardig, maar men ervaart deze wel als cosmetisch storend. De vetophopingen gaan niet uit zichzelf weg en kunnen helaas ook groter worden. Vetbulten kunnen spontaan ontstaan of door een te hoog cholesterol gehalte in het bloed.

Vetbult verwijderen, hoe werkt de behandeling? 

De behandeling voor een vetbult verwijderen werkt als volgt. De huidtherapeut behandelt vetbulten door middel van de zapper. De zapper maakt gebruik van elektrocoagulatie. De huidtherapeut stipt door middel van stroom de vetbulten aan en brandt ze op deze manier weg. Hierna ontstaat een korstje dat er vanzelf van de huid valt.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Voordat er kan worden begonnen met een vetbult verwijderen zal er een consult plaatsvinden. Tijdens het consult heeft de huidtherapeut uw huid geïnspecteerd en een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De huidtherapeut desinfecteert de huid alvorens zij de vetbult behandelt. Daarna stipt de huidtherapeut de vetbulten met de zapper aan. Dit geeft een kort scherp gevoel. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd. Na de behandeling zal de huidtherapeut adviezen voor thuis meegeven. U kunt uiteraard al uw vragen stellen tijdens het consult zodat u volledige op de hoogte bent.

Vetbult verwijderen

Vetbult verwijderen, hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld volstaan 1 – 2 behandelingen met de zapper om de vetbulten te verwijderen.

Wie voert de behandelingen uit?

Bij een vetbult verwijderen wordt er altijd een huidtherapeut ingeschakeld. Onze huidtherapeut voert alle huidtherapeutische behandelingen uit. Onze huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.