Een medische peeling is een chemische peeling en ideaal om de huid een oppepper te geven. Het kan oppervlakkig of juist diep worden toegepast. Denk hierbij aan een onderhoudsbehandeling of een rimpel behandeling.

 

Wat doet een medische peeling?

 

Een medische peeling bestaat uit hoge concentraties van verschillende zuren. De meest gebruikte zuren zijn; salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, vitamine C en TCA. Deze zuren hebben de eigenschap om de huidconditie te optimaliseren. Denk hierbij aan het reguleren van de talgproductie, het stimuleren van huidvernieuwing, de huidbariëre versterken en werkt huid verjongend. Onze huidtherapeut gebruikt alleen hoogwaardige en medische peelings. Hierbij worden peelings van Obagi medical en Toskani gebruikt.

peeling

Hoe ziet een medische peeling behandeling eruit?

Na een consult met onze huidtherapeut, bepaalt de huidtherapeut welke medische peeling bij jouw huid past. Bij een chemische peeling behandeling wordt eerst de huid gereinigd met een milde reiniger, daarna wordt de huid schoongemaakt en alle onzuiverheden verwijderd. Nadat de huid schoon is kan de peeling die bij jouw huid past worden aangebracht. De peeling kan een prikkelend gevoel geven. Hiervoor kan er koele lucht worden geblazen voor een comfortabel gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling verwijderd en wordt de huid na behandeld meteen nabehandelingscrème. Na de behandeling geeft de huidtherapeut nazorg mee en adviseert hierbij welke producten je thuis mag gaan gebruiken.

Wie voert de medische peeling behandeling uit?

De medische peeling behandelingen zullen alleen uitgevoerd worden door een huidtherapeut. De huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Daarbij staat de huidtherapeut ook ingeschreven in het kwaliteit register voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Herken jij jezelf hier in en wil je weer een mooie huid? De huidtherapeut staat voor je klaar!

Wilt u meer informatie over de behandeling? Klik hier om direct een gratis en vrijblijvend consult in te plannen.

medische peeling

De oppervlakkige medische peelings:

Lactic Peel

Deze werkt mild en oppervlakkig. Het bevat melkzuur dat de natuurlijke productie van collageen stimuleert en egaliseert de huidteint. Ook laat het de ideale pH-waarde van de huid te behouden, ideaal wanneer u een droge huid heeft die zeer gevoelig is.

Mandelic Peel

Dit is een zachte medische peeling. Het bevat amandelzuur dat een antibacteriële en talg regulerend effect op de huid heeft. De Mandelic Peel is ideaal voor een vette huid of een huid met milde acne. 

Glycolic Peel

Dit is een sterkere medische peeling. Het bevat glycolzuur dat de productie van collageen en elastine stimuleert. Daarnaast werkt het ook hydraterend en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Photo-aging peel

Dit is een sterkere medische peeling. Het bevat een cocktail aan zuren dat het pigment in de huid stabiliseert, het versterkt de huidbarriëre en heeft een hydraterende werking. 

GLOW-peel

Dit is een oppervlakkige medische peeling. Het bevat een cocktail aan zuren dat de dode huidcellen verwijderd, vermindert roodheid, hydrateert en het stimuleert de cel vernieuwing. 

Purifying Peel

Dit is een zuiverende peeling. Het bevat een cocktail aan zuren dat de dode huidcellen verwijdert, het reguleert de talgproductie en vermindert grove poriën. Daarmee is dit zeer geschikt voor een vette en acne-gevoelige huid.

Radiance Peel

Dit is een oppervlakkige medische peeling. Het bevat een cocktail aan zuren dat de pigment in de huid vermindert en de huidteint egaliseert. Daarnaast verwijdert het de dode huidcellen en stimuleert de cel vernieuwing in de huid.

De middel- tot diepe peeling

De middel tot diepe medische peeling: TCA (trichloorzuurazijn). Dit wordt ingezet bij zichtbare huidveroudering(rimpels), acne(littekens) en pigment problematiek. Een TCA peeling stimuleert de celvernieuwing, collageen- en elastine aanmaak. Het verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt egaler, pigmentvlekken en poriën verminderen en de huid zal zich verstevigen.

Bij deze middel tot diepe peeling is het van belang dat de huid van te voren wordt voorbereid met de geadviseerde producten. Zo is de huid in optimale huidconditie om de peeling te ondergaan. 

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek wordt een huidanalyse uitgevoerd en een persoonlijkbehandelplan opgesteld. Hierbij wordt bepaald welke peeling voor uw huidtype het meest geschikt is.