Couperose behandeling: Alles wat u wilt weten​

Wat is couperose en is een couperose behandeling mogelijk?

Voordat we u verdere informatie geven over een couperose behandeling is het echter eerst belangrijk om stil te staan wat couperose precies is. Couperose is een huidaandoening waarbij kleine, zichtbare bloedvaatjes (teleangiëctasieën) aanwezig zijn in het gelaat. Voornamelijk komt dit voor op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Deze bloedvaatjes zorgen voor een rood of roze uiterlijk en kunnen soms jeuken of een branderig gevoel geven. 

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat wanneer de bloedvaatjes in de huid verzwakken, waardoor ze uitzetten en zichtbaar blijven. Couperose ontstaat door; genetische factoren, leeftijd, hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen, roken of alcoholgebruik. 

Hoe ziet couperose eruit?

couperose behandeling Hilversum Dermalounge
couperose behandeling Hilversum Dermalounge

Hoe wordt couperose behandeld?

Om de roodheid tegen te gaan wordt een couperose behandeling door middel van lasertherapie uitgevoerd. Dit wordt gedaan middels de Lumenis M22 IPL (intensive pulse light). Dit IPL systeem is het meest geavanceerde systeem die op dit moment verkrijgbaar is en erop gericht om zeer krachtige lichtpulsen af te geven. Door deze krachtige lichtpulsen zal het bloed in het vat verwarmen en samenklonteren, waarna de bloedvaten minder zichtbaar zullen zijn. Denk hierbij onder andere aan de bloedvaten op uw neus en wangen.

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uitzien. De warmte zal enkele uren aanhouden. Om de roodheid te camoufleren is het mogelijk om het speciale merk Colorescience aan te brengen. Colorescience is een uitmuntend medisch camouflage make-up uit Amerika en bovendien ontwikkeld door artsen. Het bestaat uit een mix van mineralen en tegelijkertijd voedende bestandsdelen waardoor de huid na de couperose behandeling kalmeert en verder wordt gevoed zonder irritatie!

Hoe ziet een couperose behandeling er uit bij Dermalounge?

Voordat er een behandeling plaatsvindt, zal er een intakegesprek worden gepland met onze huidtherapeut. Tijdens dit consult geeft de huidtherapeut de informatie over de laser behandeling waarna al uw vragen worden beantwoord. Gemiddeld duurt een behandeling 30 tot 45 minuten. Tijdens de behandeling reinigt de huidtherapeut eerst de huid, vervolgens wordt er een laagje gel aangebracht. De gel zorgt er voor dat de de lichtflitsen beter de huid in worden geleid. De lichtpulsen voelen als elastiekjes tegen de huid, wat echter niet pijnlijk is. Na de laserbehandeling brengt de huidtherapeut een nabehandelingscrème aan en bovendien ook een crème met een zonnebrandfactor.

Hoeveel couperose behandelingen heb ik nodig?

Om het gewenste resultaat te behalen zullen er gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig zijn. Indien het gewenste resultaat is behaald, wordt een onderhoudsbehandeling iedere 3 maanden aanbevolen. Een couperose behandeling start al vanaf 55 euro. Klik hier voor de tarieven. 

Wordt een couperose behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Een couperose behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekeraar. Mits u een aanvullende zorgverzekering heeft. Deze behandeling valt onder camouflagetherapie. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om de hoogte van de vergoeding voor camouflagetherapie te checken.

Plan hier uw vrijblijvende consult voor een couperose behandeling!

Voor- en Na foto's

Resultaten van eigen cliënten middels Lasertherapie.