Wat zijn schimmelnagels?

Een schimmelnagel laseren zal in de volgende alinea’s worden uitgelegd. Voordat we daar verder over vertellen is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een schimmelnagel precies is en hoe het ontstaat. Schimmelnagels ontstaan door een schimmelinfectie op de nagel van tenen of vingers. Schimmelnagels worden ook wel ‘kalknagels’ genoemd. Je herkent een schimmelnagel aan de gedeeltelijk verkleuring van de nagel. Dit kan enorm storend en dus vervelend zijn. Vaak begint het bij één schimmelnagel, die op den duur ook de andere nagels kan infecteren. Licht en lasertherapie is een effectieve manier om schimmelnagels te bestrijden.

Hoe wordt een schimmelnagel behandeld?

De huidtherapeut behandelt de schimmelnagels door middel van de laser. Door het afgeven van lichtflitsen warmt de nagel op. Op deze manier bestrijdt de therapeut de schimmelnagel. Door het schimmelnagel laseren kan het probleem worden verholpen.

Hoe ziet het schimmelnagel laseren eruit?

Een schimmelnagel laseren ziet er als volgt uit. Tijdens het consult heeft de huidtherapeut de nagels geïnspecteerd en een behandelplan met u besproken. Vervolgens desinfecteert de therapeut de nagels waarna de schimmelnagel laserbehandeling kan starten. Het laserapparaat geeft meerdere pulsen af waardoor de nagels warm aanvoelen. Dit neemt na de behandeling direct af. Na het laseren brengt de huidtherapeut een anti-schimmelgel aan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij het schimmelnagel laseren?

Schimmelnagel laseren is een intensieve behandeling. De Schimmelnagels moeten namelijk behoorlijk intensief worden behandeld. Er zullen gemiddeld 5-6 behandelingen nodig zijn. Er zullen eerst vier behandelingen iedere twee weken plaatsvinden. Daarna wordt er een behandeling na drie maanden ingepland. Na drie maanden zal er een stukje gezonde nagel zichtbaar worden. Indien de behandeling aanslaat wordt er na drie maanden een nabehandeling ingepland. 

Wie voert het schimmelnagel laseren uit?

Het laseren wordt uitgevoerd door onze huidtherapeut. Zij is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Wilt u meer informatie? Plan hier uw vrijblijvende consult in!