Hoe wordt een fibroom verwijderd? 

Een fibroom verwijderen vindt plaats door middel van de zapper. De zapper werkt met elektrocoagulatie. Door middel van stroom worden de fibromen aangestipt en weggebrand. Hier ontstaat een korstje dat er vanzelf af valt. Mocht de oneffenheid er niet goed uit zien, dan zal u eerst naar de huisarts worden doorverwezen om deze te laten controleren.

Een fibroom of ook wel een steelwrat genoemd, is een goedaardige huidkleurige uitstulping. Fibromen komen voornamelijk voor in de huidplooien van de hals, oksels, onder de borsten en bij de liezen. Fibromen ontstaan door wrijving tussen de huid.

Wat is een fibroom?

Een fibroom of ook wel een steelwrat genoemd, is een goedaardige huidkleurige uitstulping. Fibromen komen voornamelijk voor in de huidplooien van de hals, oksels, onder de borsten en bij de liezen. Fibromen ontstaan door wrijving tussen de huid. U kunt hieronder verder lezen over een fibroom verwijderen en daarbij ook hoe een behandeling er precies uitziet.

Hoe ziet een behandeling tijdens het verwijderen van een fibroom eruit?

Een fibroom verwijderen ziet er als volgt uit. Tijdens het consult heeft de huidtherapeut uw huid geïnspecteerd en een persoonlijk behandelplan opgesteld. Tijdens de behandeling desinfecteert de huidtherapeut allereerst de huid. Daarna worden de fibromen door middel van de zapper aangestipt en verwijderd. Vervolgens brengt de huidtherapeut een herstellende crème aan en wordt de gevoelige plek, indien nodig, afgedekt met een pleister.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om een fibroom te verwijderen?

Gemiddeld volstaat 1 behandeling met de zapper om de fibromen te verwijderen. U kunt het effect dan ook meteen zien.

Wat kan ik verwachten qua resultaat?

fibromen verwijderen Huid- en Laserkliniek DermaLounge

Wie voert de behandeling uit?

Om een fibroom te verwijderen zal onze huidtherapeut de behandeling uitvoeren. Zij is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Daarbij staat de huidtherapeut ook ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB- code.

Wilt u meer informatie? Plan dan hier vrijblijvend een afspraak in. Er zal worden gezorgd dat het fibroom verwijderen op een professionele manier wordt gedaan. U kunt ook uiteraard eerst meer informatie opvragen over deze behandeling door contact op te nemen via de telefoon of een e-mail te sturen, dan wordt u zo spoedig mogelijk geholpen.