Wat zijn vaatjes? 

Vaatjes komen op ons hele lichaam voor. Deze vaatjes zorgen er voor dat het lichaam voedingsstoffen krijgt. Vaatjes in het gelaat kunnen als storend worden ervaren. Zeker wanneer deze duidelijk zichtbaar blijven. Door veel krachttraining, alcohol, roken en overmatig alcohol gebruik kan dit worden verergert. Wilt u de vaatjes laten verwijderen dan kunnen wij u behandelen!

Vaatjes verwijderen

Welke soort vaatjes bestaan er? 

  • Teleangiëctastieën
  • Cherry angioma
  • Spider naevi (bloedspinnetje)
  • Couperose

Hoe ziet een behandeling om vaatjes te verwijderen eruit? 

Tijdens het consult is er besproken welke behandeloptie voor u het beste is. De vaatjes kunnen door middel van de Lumenis M22 IPL systeem worden behandeld. Dit systeem geeft zeer krachtige licht pulsen af waardoor de vaatjes verwarmen en het bloed in het vat samen klontert. Door het stollen van het vaatje, voert de huid deze verder af en kan er een klein korstje ontstaan. Na de behandeling wordt er een nabehandeling crème aangebracht plus een zonnebrandfactor crème om de huid te beschermen tegen de zon. De huid ziet er iets roder uit na de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om vaatjes te verwijderen? 

Gemiddeld zijn één tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Het resultaat is per persoon verschillend. Sommige vaatjes zijn hardnekkiger om te verwijderen dan andere vaatjes.

Wie voert de behandeling uit? 

De huidtherapeutische behandelingen zullen alleen uitgevoerd worden door een huidtherapeut. De huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Daarbij staat de huidtherapeut ook ingeschreven in het kwaliteit register voor paramedici en is in bezit van een AGB- code. 

Wordt deze behandeling vergoed?

Huid- en Laserkliniek DermaLounge is bekend bij alle zorgverzekeraars. Een vaat behandeling in het gelaat wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om uw polis te controleren of u recht heeft op vergoeding.

Heeft u interesse in een vaatbehandeling? Plan dan hier direct een gratis en vrijblijvend consult in.