fbpx

Wat zijn pigmentvlekken?

Voordat we meer informatie geven over pigmentvlekken verwijderen, leggen we eerst uit wat het zijn. Pigmentvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd zijn donkere verkleuringen in het gelaat. Hierbij is er een pigmentstoornis in de huid, waardoor er meer pigment wordt aangemaakt dan normaal. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht, huidveroudering, hormonale schommelingen en ontstekingsreacties. Onze huidtherapeut kan deze verwijderen.

Pigment vlekken verwijderen

Hoe kom ik van mijn pigmentvlekken af?

Hoe werkt het pigmentvlekken verwijderen? Pigmentvlekken kunnen door middel van laser en IPL worden verwijderd. De huidtherapeut zal tijdens het consult beoordelen om wat voor een pigmentvlek het gaat en daarbij de best mogelijke behandelopties met u bespreken om pigmentvlekken te verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen, hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens het consult is er besproken welke behandeloptie voor u het beste is. Bij DermaLounge wordt de zeer krachtige Lumenis M22 IPL modulair systeem gebruikt. Dit systeem kan verschillende huidproblemen behandelen waaronder ook pigment. De Lumenis M22 IPL bevat een OPT (optimal pulse technology) dat een vernieuwde versie is van de traditionele IPL systemen.

De Lumenis M22 IPL geeft lichtbundels af die het pigment in de huid zoeken. Wanneer er contact met het pigment in de huid wordt maakt, klonteren de pigmentcellen samen. De huid zal deze samen geklonterde pigmentcellen afstoten en er zal een klein korstje ontstaan. Na enkele dagen zal het korstje eraf vallen en is de pigmentvlek vervaagd of volledig weg.

Pigmentvlekken verwijderen, hoeveel behandelingen zijn daarvoor nodig?

Gemiddeld zijn twee tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Na elke behandeling zal de pigmentvlek meer vervagen. Het resultaat is per persoon verschillend.

Wie voert de behandelingen uit?

Pigmentvlekken verwijderen, wie voert deze behandeling uit? Onze huidtherapeut voert alle huidtherapeutische behandelingen uit. Zij is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Pigmentvlekken verwijderen, wordt dat vergoed? 

Huid- en Laserkliniek DermaLounge is bekend bij alle zorgverzekeraars. Een pigment behandeling in het gelaat wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om uw polis te controleren of u recht heeft op vergoeding.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van pigmentvlekken? Klik dan op onderstaande knop!