Wat zijn pigmentvlekken?

Voordat we meer informatie geven over pigmentvlekken verwijderen, leggen we eerst uit wat het zijn. Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken genoemd, zijn donkere verkleuringen in het gelaat. Hierbij is er sprake van een pigmentstoornis in de huid, waardoor er meer pigment wordt aangemaakt dan normaal. Pigmentvlekken kunnen ten eerste ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht, ten tweede door huidveroudering, ten derde door hormonale schommelingen en ten vierde door een ontstekingsreactie. 

Hoe zien pigmentvlekken eruit?

Hoe kom ik van mijn pigmentvlekken af?

Hoewel er verschillende behandelmethodes bestaan om pigmentvlekken te verwijderen, worden pigmentvlekken bij DermaLounge door middel van lasertherapie verwijderd. De huidtherapeut zal tijdens het consult eerst beoordelen om wat voor een pigmentvlek het gaat.  Daarna bespreekt zij de best mogelijke behandeloptie met u om de pigmentvlekken op de juiste manier te verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen, hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens het consult is er besproken welke behandeloptie voor u het beste is. Bij DermaLounge wordt de zeer krachtige Lumenis M22 IPL modulair systeem gebruikt. Dit systeem kan verschillende huidproblemen behandelen waaronder ook pigment. De Lumenis M22 IPL bevat een OPT (optimal pulse technology) dat een vernieuwde versie is van de traditionele IPL systemen.

De huid wordt eerst gereinigd. Daarna wordt er een laagje gel aangebracht op de pigmentvlekken. Dit geleid de licht pulsen beter in de huid. De Lumenis M22 IPL geeft lichtpulsen af die het pigment in de huid zoeken. Wanneer er contact met het pigment in de huid wordt gemaakt, klonteren de pigmentcellen samen. De huid zal deze samen geklonterde pigmentcellen afstoten. De huid kan warm aanvoelen. Als laatst brengt de huidtherapeut nabehandelingscreme aan. Direct na de behandeling zien de pigmentvlekken er donkerder uit. Er kunnen kleine korstjes ontstaan. Na enkele dagen valt het korstje eraf. Een week na de behandeling is het resultaat zichtbaar.

Pigmentvlekken verwijderen, hoeveel behandelingen zijn daarvoor nodig?

Gemiddeld zijn er twee tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bovendien wordt de pigmentvlek na elke behandeling lichter. Het resultaat is per persoon verschillend.

Wie voert de behandelingen uit?

Onze huidtherapeut voert alle huidtherapeutische behandelingen uit. Zij is HBO geschoold en is bovendien lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code. Verder houdt zij haar kennis up to date door congressen te bezoeken en cursussen te volgen.  

Pigmentvlekken verwijderen, wordt dat vergoed? 

Huid- en Laserkliniek DermaLounge is bekend bij alle zorgverzekeraars. Een pigment behandeling in het gelaat wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan of u recht heeft op vergoeding.

Tot slot; stoort u zich aan de pigmentvlekken en wilt u hier vanaf? Klik dan op onderstaande knop!

Voor- en na foto's

Resultaten van eigen cliënten middels lasertherapie.