Wil je van je tatoeage af? Dan ben je aan het juiste adres! Het blijkt dat 80 procent van de mensen die een tatoeage hebben laten zetten spijt heeft. Huid- en Laserkliniek DermaLounge werkt met de krachtige nieuwe Lumenis M22 Q-switched laser. Deze laser wordt als gouden standaard gezien om tatoeages op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Lees hieronder meer informatie over het verwijderen van tatoeages.

Is mijn tatoeage geschikt?

De laser is geschikt voor alle huidtypen. Alle donkere professionele en amateur tatoeages zijn geschikt. Daarnaast ook permanente make-up, zoals van de wenkbrauwen en bestraling puntjes.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult plaats. Daarnaast wordt er een foto van de tatoeage gemaakt om de voortgang te volgen. Daarna starten wij met de behandeling. Als eerst wordt de tatoeage gedesinfecteerd. Ten tweede wordt de huid gekoeld met een coolpack. Dit zorgt voor lichte verdoving van de huid. Ten derde worden er pulsen met de laser afgegeven die de inkt deeltjes van de tatoeage vergruizen. Het lichaam ruimt de vergruisde inkt deeltjes verder zelf makkelijk op. Tijdens het pulsen ontstaat er witte  ‘frost’ op de tatoegae. Dit verdwijnt na enkele minuten. Als laatst wordt de tatoeage afgeplakt met een verband en is de behandeling klaar. Kortom de behandeling is zo klaar!

Frost na tatoeage verwijderen

Wat kan ik na de behandeling verwachten?

Na de behandeling kan je huid warm en branderig aanvoelen. Je mag de huid thuis ook koelen. Dit gaat ook zwelling tegen. De huid voelt gevoelig voor enkele dagen. Daarna ontstaan er korstjes die er vanzelf af vallen. Na enkele weken is het resultaat zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor tatoeage verwijderen zijn er meerdere behandelingen nodig. Om dit in te schatten wordt er gebruik gemaakt van de Kirby Desai Scale. Dit bestaat uit zes verschillende categorieën. Bijvoorbeeld: ten eerste je huidtype, ten tweede de locatie, ten derde de hoeveelheid inkt dat is gebruikt, ten vierde hoeveel kleuren bevat de tatoeage, ten vijfde diepte van de tatoeage en als laatst is het een cover up tatoeage.

Aan de hand van bovenstaande factoren heb je een idee hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn. De behandeling wordt iedere 8 weken uitgevoerd.

Is tatoeage verwijderen door laser veilig?

De Lumenis M22 Q-switched laser voldoet aan alle eisen voor gecertificeerde medische laser apparatuur. Voor het verwijderen van tatoeages worden Q-switched lasers als gouden standaard gezien. Daarom is het een veilige manier om tatoeages te verwijderen.

Hoeveel kost een behandeling?

De tatoeage wordt opgemeten en hier komt een aantal vierkante centimeters uit. Het aantal vierkante centimeters geeft aan hoeveel de behandeling kost. Je betaalt alleen voor de tatoeage lijnen en voor een ingekleurde tatoeage. Het verwijderen van bestralingspuntjes start vanaf 70 euro. Het verwijderen van tatoeages start vanaf 80 euro.

Afspraak maken

Heb je spijt van je tatoeage? Wil je jouw tatoeage laten verwijderen? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvend consult aan. Of plan direct een afspraak via de ‘maak afspraak’ button rechtsonder in.