Wat houdt definitief ontharen in?

Definitief ontharen houdt in dat er permanente schade aan het haarzakje wordt toegebracht. Hierdoor kan er geen nieuwe haar meer terug groeien. Definitief ontharen wordt door middel van lasertherapie gedaan. Er worden krachtige lichtpulsen afgegeven. Deze lichtpulsen worden omgezet in warmte. De haartjes absorberen de warmte en deze veroorzaken schade aan het haarzakje. Gemiddeld zullen er 15% tot 20% haarreductie per behandeling worden behaald.

Hierbij is het van belang dat de haren genoeg pigment bevatten. Helaas kunnen blonde, grijze en rode haren niet behandeld worden. Alle lichaamsdelen komen in aanmerking voor lasertherapie.

Definitief ontharen

Hoe ziet een behandeling definitief ontharen eruit?

Voorafgaand de behandeling vindt er een intakegesprek met de huidtherapeut plaats. Hierbij geeft de huidtherapeut alle informatie over definitief ontharen en beantwoordt zij al uw vragen. Definitief ontharen valt onder lasertherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de krachtige Lumenis M22 laser. Dit is de gouden standaard voor het verwijderen van overbeharing. 

Vooraf aan de behandeling wordt er een laag gel op de huid aangebracht die het licht van de laser beter de huid in geleidt. Het afgeven van de pulsen zult u ervaren als een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en warm aanvoelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld wordt er een haarreductie van 70% tot 95% bereikt. Daarnaast zullen de overgebleven haartjes vele malen dunner en zachter voelen. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen voor het gelaat en 8-10 behandelingen voor het lichaam nodig.

Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekeraar. Mits u een aanvullende zorgverzekering heeft. Hierbij wordt alleen het verwijderen van overbeharing in het gelaat vergoed. Check uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. 

Wie voert de behandeling uit?

Onze huidtherapeut voert alle behandelingen uit. Zij is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Daarbij staat zij ook ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Wil jij ook niet meer scheren en zo snel mogelijk een gladde huid? Plan dan hier een vrijblijvend consult in!