Wat is een Ouderdomswrat?

Wilt u een ouderdomswrat verwijderen? Voordat we vertellen wat de mogelijkheden zijn is het eerst belangrijk om te begrijpen wat het precies is.  Een ouderdomswrat is een goedaardige huidaandoening. Deze kan ontstaan naarmate je ouder wordt. Ouderdomswratten kunnen er verschillend uitzien. In het begin zien ze er huidkleurig uit. Naarmate de tijd verstrijkt wordt de plek groter en dikker en kunnen er verkleuringen optreden. Ze komen voornamelijk voor op de rug, borst, nek en bij de slapen in het gelaat.

Behandelingen om een ouderdomswrat te laten verwijderen.

Bij een ouderdomswrat verwijderen is de volgende behandeling mogelijk. Onze huidtherapeut gebruikt de zapper bij de behandeling van ouderdomswratten. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van elektrocoagulatie. De zapper stipt de ouderdomswrat met stroom aan. Deze brandt vervolgens weg. Hier ontstaat een korstje dat er vanzelf vanaf valt. Tijdens de behandeling zal je een licht tot scherp gevoel ervaren, maar niet pijnlijk. Het is niet nodig om de patiënt tijdens de behandeling te verdoven. Mocht de huidoneffenheid er niet goed uit zien, dan verwijst de huidtherapeut je eerst naar de huisarts om deze te laten controleren.

Hoe ziet een behandeling voor het ouderdomswrat verwijderen er uit?

Een behandeling ziet er als volgt uit. Tijdens het consult inspecteert de huidtherapeut uw huid en stelt een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens desinfecteert zij de huid. Daarna stipt zij de ouderdomswrat door middel van de zapper aan met elektrocoagulatie. Op deze manier brandt de ouderdomswrat weg. Na de behandeling brengt de therapeut een herstellende crème aan en dekt de behandelde plek af met een pleister.

ouderdomswrat verwijderen

Ouderdomswrat verwijderen, hoeveel behandelingen heb ik nodig?  

Gemiddeld volstaat 1 behandeling met de zapper om de ouderdomswrat te verwijderen.

Wie voert de behandeling uit?

De huidtherapeutische behandelingen zullen alleen door een huidtherapeut worden uitgevoerd. Onze huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Wilt u een afspraak maken? Plan deze hier in!