Bent u op zoek naar een acne litteken behandeling? Dan bent u aan het juiste adres! Acne littekens kunnen erg storend zijn. Deze littekens kunnen ontstaan door het verkeerd verwijderen van ontstekingen of door een ontsteking zelf. Vaak komen de acne-littekens voor bij de slapen, op de wangen of op de schouderbladen. Er bestaan verschillende behandelmethodes om acne littekens te verbeteren. Daarover leest u meer op deze pagina.

Wat zijn acne littekens?

Na acne kunnen er blijvende littekens ontstaan. Dit wordt vaak als storend ervaren. Er bestaan drie vormen acne littekens: atrofische, hypertrofische en keloïd vormige littekens. Bij atrofische littekens is er een verlies van collageen en zie je kleine gaatjes in de huid. Bij hypertrofische littekens en keloïd vormige littekens is er een teveel aan collageen aanmaak. Dit uit zich door een verheven/bobbelig litteken. Hoe langer de acne en hoeveel het aanwezig is, hoe groter de kans op het krijgen van littekens. 

Hoe ziet een acne litteken behandeling eruit?

Er bestaan verschillende behandelmethodes. In onze kliniek behandelt de huidtherapeut acnelittekens door middel van Microneedling of door een diepere chemische peeling. Beide behandelingen zijn niet pijnlijk. Na de behandeling ziet de huid er rood uit. Dit houdt enkele uren aan. De dag daarna is er niets meer van te zien. De huid kan wel wat gaan vervellen. Dit is afhankelijk of de huid is voorbereid met thuisproducten. Het vervellen houdt één tot twee dagen aan. Het is van belang dat u de door de huidtherapeut voorgestelde producten thuis gebruikt. Dit, om een optimaal resultaat te behalen. Zo kunt u ook thuis de huid op de juiste manier behandelen. 

Meer informatie over Microneedling d.m.v. de Skinpen.

Meer informatie over Chemische peelings.

Is een acne litteken behandeling iets voor mij?

Tijdens een vrijblijvend consult zal de huidtherapeut de mogelijkheden van beide behandelopties met u bespreken. De huidtherapeut zal uw huid grondig bekijken en een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Dit persoonlijke behandelplan is afgestemd op uw verwachtingen en wensen voor uw huid. Zo weet u wat u kunt verwachten. En hoeveel behandelingen u nodig zult hebben.

Hoe vaak heb ik een acne litteken behandeling nodig?

Het aantal behandelingen die u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste van de huidconditie zelf. Ten tweede van de diepte van de acné- littekens. En ten derde ligt het aan de wensen van u zelf. Gemiddeld zullen er 3-6 behandelingen nodig zijn. De behandeling wordt één keer in de vier tot zes weken uitgevoerd.

Wordt een acne litteken behandeling vergoed?

Een acne litteken behandeling wordt vergoed. Mits u aanvullend verzekerd bent. Check uw zorgpolis voor meer informatie. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

Voor- en na foto's

Resultaten van eigen cliënten middels microneedling en/- of peelings.

Wie voert de behandeling uit?

De huidtherapeutische behandelingen worden alleen door een gekwalificeerde huidtherapeut uitgevoerd. De huidtherapeut werkt volgens de NVH acne richtlijnen. Onze huidtherapeut is HBO geschoold en is lid van de Nederlandse vereniging voor huidtherapeuten. Ook staat zij ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici en is in bezit van een AGB-code.

Wilt u meer informatie over acne litteken behandelingen? Plan dan hier uw vrijblijvende consult in. U kunt al uw vragen bij ons stellen, zodat u een volledig beeld krijgt van hoe een behandeling eruit ziet. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.